Naslovna AKTUELNO Dvanaesti festival sevdalinke: Sevdalinko u srcu te nosim

Dvanaesti festival sevdalinke: Sevdalinko u srcu te nosim

Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ je jedini festival posvećen sevdalinci u svijetu, koji ima društvenu, kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja kulturno-historijskog značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvredniju muzičku baštinu naših prostora. Festival će od 01. – 03. decembra 2020. godine doživjeti svoje dvanaesto izdanje.

 

Festival i pored epidemije raste i ove godine očekujemo da u medijskom smislu pomjerimo granice. Vrijeme je da svi shvate šta znači institucija SEVDAHA i SEVDALINKE za naše prostore. 

 

FESTIVAL U DOBA PANDEMIJE

 

Ovogodišnji Festival sevdalinke i Festival harmonikaša će u potpunosti prilagoditi svoje djelovanje trenutnoj situaciji, te uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održati isti u formi koja bude u skladu sa preporukama nadležnih institucija.

 

Zbog cjelokupne situacije, smatramo da je više nego ikada potrebno da kreiramo kvalitetan sadržaj, snažna partnerstva unutar Bosne i Hercegovine te da sve oblike manifestacija što više promovišemo i zajedno nađemo nove načine i kanale do kojih će naše poruke i sadržaj doći do željene publike.