Naslovna Istaknuto DZ Lukavac: Četiri nova slučaja pozitivna na koronavirus!

DZ Lukavac: Četiri nova slučaja pozitivna na koronavirus!

Krizni štab JZU Dom zdravlja Lukavac razmatrao je epidemiološku situaciju na sjednici održanoj dana 26.06.2020.godine i povodom toga upućuje slijedeće saopštenje:

 

U protekla 24 sata na području općine Lukavac su registrovana četiri nova COVID-19 pozitivna pacijenta. Radi se o dva člana porodice ranije COVID-19 pozitivnog pacijenta, jednom uposleniku JZU Dom zdravlja Lukavac (medicinski tehničar), te uposlenici UKC Tuzla (medicinska sestra) koja živi na području naše općine.

 

Sve spomenute osobe su anketirane i smještene u program samoizolacije, svi su pod zdravstvenim nadzorom. Njihovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno.

 

Sa danom 26.06.2020.godine testirano je 536 osoba, od toga je 19 osoba aktivno pozitivnih na COVID-19, tri osobe su oporavljene i jedna osoba je preminula.

U samoizolaciji se nalazi 39 osoba.

 

Sve mjere koje smo poduzimali i koje poduzimamo u cilju zaštite i stanovništva i uposlenika Ustanove i dalje su na snazi, a odnosi se na trijažne punktove.

 

Molimo sve pacijente koji imaju bilo kakve zdravstvene tegobe da kontaktiraju telefonskim putem svog porodičnog ljekara.

 

S obzirom na novonastalu situaciju u smislu povećanog broja inficiranih osoba molimo naše građane da poštuju izrečene mjere lične zaštite i da izbjegavaju okupljanja u većim grupama naročito bez maske i propisane distance, a sve u cilju očuvanja ličnog i zdravlja svojih najbližih.