Naslovna AKTUELNO Edin Delić uputio apel penzionerima!

Edin Delić uputio apel penzionerima!

Prof. Dr. Edin Delić, načelnik općine Lukavac
Prof. Dr. Edin Delić, načelnik općine Lukavac

Na osnovu preporuka kriznog štaba općine Lukavac a prema riječima načelnika Općine Lukavac dr. Edina Delić apleuje se da se  penzioneri strogo pridržavaju preporuka Kriznog štaba općine Lukavac.

Nakon donešene naredbe štaba civilne zaštite FBiH molimo sve one starije od 65 godina da bez obzira na donešenu naredbu molimo penzionere da ne idu rano ujutro po penzije da sačekaju dalje preporuke Kriznog štaba općine Lukavac. Oni koji ne moraju da izlaze i dalje ostanu u svojim domovima,  kako bi ste na taj način sačuvali svoje zdravlje. Iako smouputili zajednički zahtjev dr. Elmedina  Memić , naš epiedmiolog i ja kao najodgovornija osoba u Lukavcu prema Federalnom štabu da se zabrani izlazak penzionera naš zahtjev nije naišao na razumijevanje . 

Iskreno smo zabrinuti da bi masovni izlazak penzionera na ulice moglo bit otvaranje novog klastera u bankama.


Ako penzioneri moraju sami doći po svoju penziju da obavezno koriste zaštitne maske i rukavice te da obavezno drže postojanje od najmanje dva metra te da se drže preporuka banaka u smislu da se samo jedna osoba može zadržati u banci. Inspekcija će obići banke kako bi utvrdile da li se socijalne mjere, mjere zaštite. Zdravlje je najvažnije ostanimo kući, poručio je Edin Delić, načelnik općine Lukavac