Naslovna AKTUELNO Ekipno šahovsko prvenstvo održano u Lukavcu (VIDEO)

Ekipno šahovsko prvenstvo održano u Lukavcu (VIDEO)

Lukavac je ovih dana bio domaćin 27. Ekipnog prvenstva Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Nastupilo je 15 ekipa koje su se takmičile u prvoj A i prvoj B ligi.

 

Izuzetan uspjeh ostvarili su šahisti Šahovskog kluba Gnojnica Imel koji su osvojili prvo mjesto u Prvoj B ligi i plasirali se u Prvu A ligu. Kako sami ističu zadovoljni su ostvarenim rezultatom, a ambicije su osvajanje Prva A lige i ulazak u Premijer šahovsku ligu Bosne i Hercegovine.


 

Organizovati ovako jedno takmičenje u doba pandemija korona virusa bilo je izazovno i sa sobom je nosilo dodatne teškoće. Međutim, iz Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine zadovoljni su organizacijom i činjenicom da su u Hotelu Lukavac, gdje se prvenstvo i održavalo, ispoštovane sve higijensko-epidemiološke mjere.

 

Šahovski klub Gnojnica – Imel ove godine slavi veliki jubilej, a to je 25 godina od osnivanja. U svom dugogodišnjem postojanju ostvarili su mnoge značajne rezultate, a uvjereni smo ni da plasman u Premijer ligu BiH nije nedostižan.

 

Ovu lijepu priču šahisti su sa medijima podijelili na press konferenciji kojoj je prisustvovala ekipa RTV Lukavac. Pogledajte video prilog Alema Meškovića:

 

 

(RTV Lukavac)