Naslovna AKTUELNO Eko-ronilačka grupa invalida dobila vrijednu donaciju

Eko-ronilačka grupa invalida dobila vrijednu donaciju


“Zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u proteklom periodu smo nabavili opremu za ronjenje u zimskim uvetima koja nam je itekako bila potrebna. Za potrebe priprema i učešća na međunarodnim takmičenjima u podvodnoj fotografiji kupljen je DSLR fotoaparat Nikon sa fisheye objektivom, za koji imamo podvodno kućište. Ovo otvara mogućnost učešća naših takmičara i u kategoriji DSLR aparata.

 

Osobe sa invaliditetom su daleko sklonije pothlađivanju prilikom ronjenja u hladnoj vodi. Iz tog razloga su kupljena četiri suha odijela i pododijela po mjeri naših takmičara. Osim za takmičenja, ova odijela će se koristiti i tokom akcija potrage i spašavanja, ali i poplava koje mogu zadesiti našu lokalnu zajednicu u narednom periodu. Ova oprema je izuzetno skupa i bez pomoći Federalnog ministarstva rada i socijalne politike nebi smo bili u mogućnosti istu nabaviti. Osim nabavke opreme Federalno ministarstva rada i socijalne politike, finansijski je podržalo pripreme i odlazak naših članova na međunarodna takmičenja u podvodnoj fotografiji tokom protekle godine.

 

Neizmjerno smo zahvalni na podršci koju pružaju udruženjima osoba sa invaliditetom, direktno dajući doprinos razvoju invalidskog sporta i  postizanju vrhunskih rezultata osobama sa invaliditetom”, kaže Bilal Šarić, predsjednik Eko-ronilačke grupe invalida Lukavac.