Naslovna Sport Elvedina Muzaferija osvojila je 16. mjesto u disciplini alpska kombinacija

Elvedina Muzaferija osvojila je 16. mjesto u disciplini alpska kombinacija

Elvedina Muzaferija (21), najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica predstojećeg vikenda (5. i 6. decembar) nastupit će na prvim trkama superveleslaloma Svjetskog kupa ove sezone švicarskom St. Moritzu. ( Skijaski savez BiH - Anadolu Agency )

Bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija ostvarila je najbolji rezultat u historiji bh. skijanja na utrci Svjetskog prvenstva u italijanskoj Cortini D’Ampezzo.

 

Naime, najbolje bh. skijašica osvojila je 16. mjesto u disciplini alpska kombinacija, a prethodno je u spustu bila 25., što je također jedan od najboljih rezultata bh. skijanja.

 

Dvadesetjednogodišnja Visočanka sada odmara u BiH i priprema se za posljednju trku sezone. U izjavi za agenciju Fena prisjetila se uspjeha u Italiji i naglasila da je na tom takmičenju premašila zacrtane ciljeve.

 

– Naš plan za Svjetsko prvenstvo bio je plasman među 30 skijašica u svim disciplinama. Već nakon plasmana u spustu gdje sam zauzela 25. mjesto bila sam izuzetno sretna jer sam ispunila cilj koji smo si postavili i dosta rasterećenije sam mogla voziti kombinaciju. Slalom je bio veoma težak, stazu su posuli vodom pa je bilo rasprave da li ćemo uopšte voziti, a na kraju je dosta skijašica ispalo. Bila sam umorna nakon prve dvije trke, ali kombinaciju sam vozila pametno i ostvarila odličan rezultat – kazala je.

 

Muzaferija ne očekuje da će u ovoj sezoni poboljšati uspjeh ostvaren u Italiji. Kako je kazala, ne želi razmišljati o tome i stvarati sebi dodatni pritisak, ali vjeruje da će u narednu sezonu ući još spremnija za iskorak u karijeri i još bolje rezultate.