Naslovna AKTUELNO Emaus u posjeti OŠ Lukavac Grad

Emaus u posjeti OŠ Lukavac Grad


Štićenici  internata  EMMAUS iz Srebrenice zajedno sa osobljem danas su boravili u cjelodnevnoj posjeti našoj općini a domaćin je i ovoga puta bila Osnovna škola Lukavac Grad.

 

Saradnja koja je nastala prije dvije godine rezultirala je i trećom posjetom i dalje sa istim ciljem,  jačanjem prijateljstva i međusobnih veza ove dvije ustanove.

Lukavački i srebrenički osnovci i srednjoškolci dan su proveli uz zabavne društvene igre i druženje bez mobitela.

 

Kako kažu ovo je sjajna prilika da se druže sa svojim vršnjacima, sklapaju prijateljstva ali i razmjenjuju znanja i iskustva.

 

Inače organizacija EMAUS  predstavlja jednu od vodećih organizacija u nevladinom sektoru u našoj zemljiu Srebrenici djeluje od 2009. godine a u okviru čijeg ureda djeluje i Internat za smještaj školske djece iz Srebrenice i okoline.

 

U sklopu današnje posjete realizovane su i edukativne radionice koje su predvodile  Aktiv nastavnica jezika i književnosti  na čelu s nastavnicom Ismetom Džibrić Cilj ovakvih druženja i radionica kako su istakli iz ove škole je da produbljuju znanje razvijaju moralnu osjetljivost i  jačaju samopouznanje kod učenika a posebno šire dobro i humanost, što će biti nastavljeno i u narednom periodu kao i saradnja ovih ustanova koja će se nastaviti i dalje.