Naslovna Istaknuto Epidemiološke mjere za učesnike Sajma „LIST“(VIDEO)

Epidemiološke mjere za učesnike Sajma „LIST“(VIDEO)


19. Međunarodni sajam turizma i ekologije List 2021 i ove godine održava se u vrijeme kada  je sve veći broj zaraženih od korona virusa. Organizacioni odbor i ove godine utvrdio je epidemiološke mjere za sve učesnike.

 

 

Sve zvanice će biti smještene na platou ispred centralne bine sajma na propisanoj udaljenosti (1.5 m) sa zaštitnim maskama.

 

 

Na ulazu će biti zaštitari koji će vršiti dezinfekciju obuće i ruku i obavezno puštati iste sa maskom. U hale će ulaziti najviše 100 ljudi i kako bi se broj smanjivao za isti bi se puštalo toliko posjetitelja. Ispred svakog ulaznog hodnika će biti dezinficijensi za obuću.

 

 

– Na ulazu će biti neovisni jedni od drugih, odvojeni zidovima i postojaće samo jedan ulaz u štand.

 

 

– U sali će biti stolice na potrebnoj udaljenosti a svi prisutni moraju imati maske. Dezinfekcija će se vršilti  na ulazu u salu. Poslije svake održane prezentacije, sala će se dezinfikovala za sljedeće događaje.

 

 

– Izvršrena je  nabavka dovoljnih količina sredstava za održavanje lične higijene zaposlenih (pranje ruku), nabavka dovoljnih količina sredstava za dezinfekciju kao i nabavka maski. Na ulazima su postavljena sredstva za dezinfekciju ruku, vršit će se redovna dezinfekcija restorana, stolova, pribora, kao i ostalih prostorija. Međunarodni sajam turizma i ekologije List 2021. Počinje sutra ceremonijom svečanog otvaranja koja je prema programu predviđena u 11 sati. Organizacioni odbor poziva građane da posjete sajmište i budu dio Sajma list 2021.

Više u video prilogu Nermina Omerovića