Naslovna Istaknuto Eurobasket 2021: BiH protiv Bugarske i Latvije!

Eurobasket 2021: BiH protiv Bugarske i Latvije!

Nakon duge pauze između dva takozvana “prozora”, nastavljaju se kvalifikacije za Evropsko prvenstvo košarkaša.

Reprezentacija BiH ove sedmice će odigrati možda i dvije najvažnije utakmice u borbi za plasman na Eurobasket 2021, na domaćem terenu dočekuje Bugarsku i Latviju.

Susreti trećeg i četvrtog kola grupe H odigrati će se 27. i 29. novembra u “balonu” koji će biti organizovan u dvorani hotela Hills na Ilidži, gdje je danas i okupljanje našeg nacionalnog tima.


Selektor Vedran Bosnić, iz različitih razloga, neće moći računati na nekoliko zvučnih imena sa šireg spiska, poput Nurkića, Muse, Gordića, Stipanovića, Halilovića, Alibegovića… Ipak, strateg Zmajeva, u skladu sa vlastitim karakterom, ne gubi nadu pred mečeve sa Bugarima i Latvijcima. Naprotiv.

Na spisku selektora za susrete protiv Bugarske (27. novembra) i Latvije (29. novembra) nalaze se sljedeći reprezentativci: John Roberson (Estudiantes), Emir Sulejmanović (Tenerife), Muhamed Pašalić (Bosna Royal), Edin Atić (Igokea), Milan Milošević (Aris), Kenan Kamenjaš (Spars Realway), Adin Vrabac (Krka), Darko Talić (Igokea), Sani Čampara (Split), Jure Zubac (Široki), Ismet Sejfić (Sutjeska), Ajdin Penava (Mons), Amar gegić (Spars Realway) i Aleksandar Lazić (Mornar).