Naslovna AKTUELNO Facebook verifikovao stranicu Radio-televizije Lukavac

Facebook verifikovao stranicu Radio-televizije Lukavac

Facebook stranica Radio-televizije Lukavac od danas je dobila i zvaničnu verifikaciju, odnosno “plavu kvačicu” Facebooka.

 

Popularna “plava kvačica” koju Facebook dodijeli nakon uspješne verifikacije medija predstavlja vid garancije u pogledu autentičnosti Facebook stranice te sadržaja koji se plasira.

 

Facebook verifikacija predstavlja plod novog načina rada JU Radio-televizije Lukavac u proteklom trogodišnjem periodu tokom kojeg je i uspostavljen treći medij portal rtvlukavac.ba. Od samog pokretanja urednici portala obratili veliku pažnju na istinitost informacija koje se puštaju u eter i objavljuju na online plaformi, izbjegavajući nepotpun, neprovjeren i senzacionalistički sadržaj koji je sve više zastupljen u tzv. medijima koji se uređuju iz dnevnog boravka i čiji rad se zasniva na kopiranju tuđeg autentičkog sadržaja bez dopuštenja.

 

Jedan od strateških razloga zbog čega Facebook ima interes verifikacije online medija  u prvom redu je sprječavanje širenja lažnih vijesti.

 

Radio-televizija Lukavac kao jedini registrovani medij na području općine Lukavac  pridružila se nekolicini javnih medija u Bosni i Hercegovini koje je Facebook zvanično “verifikovao”.