Naslovna AKTUELNO FK Sloboda nemoćan na Pecari

FK Sloboda nemoćan na Pecari


Široki Brijeg je u posljednjem susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao na Pecari tuzlansku Slobodu sa 2:0.

 

Dolazak Milenka Bošnjakovića na klupu tima sa Tušnja dočekan je sa oduševljenjem među navijačima, ali u prvoj utakmici na klupi voljenog tima ovaj stručnjak je doživio poraz.

 

Otvoreno i borbeno se igralo na Pecari od prve minute. Barišić je prijetio već nakon četiri minute igre golu Slobode, ali do 30. minute nismo vidjeli neku šansu koja se može označiti kao velika.

 

A zatim je tuzlanski tim umalo poveo. Samir Bekrić se našao u šansi jedan na jedan sa Zlomislićem, ali loše šutira i golman domaćeg tima brani udarac.

 

Kazna za ovaj promašaj stiže pet minuta kasnije. Toni Jović šutira iz slobodnjaka, Lakiću lopta prolazi kroz noge i završava u mreži za prednost domaćeg tima od 1:0.

 

Mogao je Široki u 39. minuti i povećati prednost. Dražen Bagarić bježi odbrani Slobode, ali Lakić ovog puta dobro brani i spašava svoj tim, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

 

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Široki je ipak udvostručio prednost. Nakon kornera odbrana gostiju iz Tuzle loše reaguje, a Bernardo Matić pogađa za 2:0.

 

Izvor: Sportsport.ba