Naslovna AKTUELNO Formirana četiri vijeća mjesnih zajednica, u toku je potvrđivanje još dva (VIDEO)

Formirana četiri vijeća mjesnih zajednica, u toku je potvrđivanje još dva (VIDEO)


Krajnji rok za formiranje vijeća mjesnih zajedica na području općine Lukavac, a nakon održanih Lokalnih izbora u BiH 2020., je 13. februar 2021. godine. Iz resorne službe u Općini Lukavac do sada su donijeli  četiri rješenja o sastavu vijeća mjesnih zajednica, te apeluju i na ostale mjesne zajednice da održe konstituirajuće sjednice i nadležnoj službi dostave zapisnike.

 

Služba za upravu, društvene djelatnosti, mlade,boračko-invalidsku zaštitu Općine Lukavac je nakon potvrđivanja izbornih rezultata, odnosno 15.decembra 2020. godine započela  sa aktivnostima potvrđivanja broja mandata političkim subjektima u vijećima mjesnih zajednica.

 

Služba za upravu, društvene djelatnosti, mlade, boračko-invalidsku zaštitu Općine Lukavac je, na osnovu dostavljenih zapisnika sa konstituirajućih sjednica, donijela četiri rješenja o sastavu vijeća mjesnih zajednica Hrvati, Huskići, Tumare i Krtova II.

 

U toku današnjeg dana stigli su zapisnici sa konstituirajućih sjednica MZ Poljice Donje i MZ Stupari, te će i za njih do kraja sedmice biti donesena rješenje o sastavu vijeća mjesnih zajednica.

 

Video prilog je pripremila Sabina Džibrić:

 

 

(RTV Lukavac)