Naslovna AKTUELNO Frizerke Maida i Naida iz Lukavca ostvarile uspjeh na regionalnom skupu

Frizerke Maida i Naida iz Lukavca ostvarile uspjeh na regionalnom skupuU Tuzli je održano Otvoreno državno prvenstvo Saveza frizera Bosne i Hercegovine. Riječ je o najznačajnijoj frizerskoj manifestaciji, koja je i ovoga puta okupila više od 100 učenika i vrhunskih  frizera iz naše zemlje, Srbije i Crne Gore. Organizatori manifestacije su Savez frizera BiH i Klub frizera i kozmetičara Tuzla.

 

Među 100 prijavljenih takmičarki na Otvorenom državnom prvenstvu Saveza frizera BiH našle su se i  frizerke iz Lukavca. Maida i Naida iz Frizerskog salona MN i osvojile  4. i 5. mjesto, a zahvalnica Saveza frizera Bosne i Hercegovine otišla je u ruke majstorici Hajriji Kurtić iz Lukavca. Na ovom skupu u Tuzli prezentovani su mašta, kreativnost, spoj mladosti i iskustva. Sve to rezultiralo je neuobičajenim frizurama od kojih su neke izmamile pohvale i uzdahe.

 

Takmičenju su se odazvali i predstavnici Srbije koji su tu prevashodno zbog druženja i učenja.

 

Klub frizera i kozmetičara Tuzla tradicionalno organizuje i učestvuju na ovakvim manifestacijama. Cilj im je jačati struku i učiti se ispravnim frizerskim vještinama i tehnikama.