Naslovna AKTUELNO Futsal kvalifikacije za SP: BIH traži tri od tri na turniru u...

Futsal kvalifikacije za SP: BIH traži tri od tri na turniru u Zenici!

S maksimalnih šest bodova i gol-razlikom 17:2, futsal selekcija Bosne i Hercegovine, nakon slobodnog dana za sve učesnike turnira u Zenici, ulazi u večerašnji duel preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020. godine protiv Turske (20.00).

Pomoćni trener u bh. reprezentaciji Ivan Stanković smatra da je ozbiljan pristup donio željeni rezultat:

“Iako smo znali da smo favoriti na ovom turniru, nismo se nadali baš ovako ubjedljivim pobjedama. Razlog ovih rezultata sigurno leži u odličnoj pripremi za turnir. Igrači su od početka znali šta žele i takav pristup nam je donio rezultat. Radili smo maksimalno i to nam se isplatilo.”

Stanković očekuje bodove i protiv Turske:

“Mi smo od starta sebi zacrtali cilj, a to je da turnir završimo na prvom mjestu sa tri pobjede. Reprezentaciju Turske poštujemo i znamo da imaju kvalitet, ali mi idemo na tri boda. Ne sumnjam da će igrači i večeras imati pristup kao u prva dva meča i da ćemo ostvariti novu pobjedu.”

 

Reprezentativac Josip Bošković o prethodna dva meča kaže:

 

“Pokazali smo na terenu da smo favoriti, ozbiljno smo pristupili utakmicama i zasluženo slavili oba puta. Nismo potcjenjivački ušli u utakmice i zato su pobjede u prva dva kola i uvjerljivije nego što smo očekivali.”

 

Bošković očekuje da ekipa nastavi u istom tempu i protiv Turske:

“S obzirom na to da smo do sada najviše pokazali na turniru, sigurno da i protiv Turske važimo za favorita. Imamo dobru ekipu, te očekujem da ostvarimo još jednu pobjedu i osvojimo prvo mjesto u grupi.”

 

U Gradskoj areni “Husejnin Smajlović”u Zenici će se danas od 17:00 sati sastati Škotska i Švajcarska, dok je meč BiH-Turska na programu večeras  u 20:00 sati.