Naslovna Istaknuto Futsal reprezentacija BiH optimistična i sa dobrim šansama za nastupe na EP...

Futsal reprezentacija BiH optimistična i sa dobrim šansama za nastupe na EP u Nizozemskoj(VIDEO)


Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnike na svom premijernom izdanju Evropskog prvenstva koje će na početku 2022. godine biti održano u Nizozemskoj. Šanse za prolazak grupne faze su dobre smatraju treneri i igrači naše selekcije.

 

Iako je debitant na turniru futsal reprezentacija BiH je uoči žrijeba bila u trećem šeširu zahvaljujući odličnim kvalifikacijama i napretku na UEFA rang listi futsal reprezentacija.

 

Izabranici Ive Kreze su voljom žrijeba završili u grupi sa Gruzijom, Azerbejdžanom i Španijom te obzirom na protivnike iz četvrtog i drugog šešira ima dobre šanse za prolazak dalje.U našem stručnom štabu i sami igrači ističu da je Španija apsolutni favorit a protiv druge dvije selekcije se može igrati.

 

 

Turnir će se igrati od srijede 19. januara do nedjelje 6. februara. Domaćini grupne faze su Amsterdam i Groningen.

 

Završnica će se igrati u Ziggo Areni kapaciteta 10.500 sjedećih mjesta. Titulu osvojenu u Ljubljani prije tri godine brani reprezentacija Portugala

 

Premijerni nastup Futsal reprezentacija BiH će imati protiv Španije u Groningenu u dvorani Martini Plaza kapaciteta 3.900 sjedećih mjesta

Više u video prilogu Midhata Sarajlića