Naslovna Istaknuto Futsal reprezentacija BiH počela pripreme za EP

Futsal reprezentacija BiH počela pripreme za EP

 

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži gdje je počela pripreme za Evropsko prvenstvo.

 

Naši najbolji igrači futsala već su odradili jedan trening, a selektor Ivo Krezo o predstojećim obavezama reprezentacije kaže:

 

“Okupili smo se u hotelu „Hills“ gdje imamo odlične uvjete za rad. Do petka ćemo trenirati dva puta dnevno. Igračima bih poželio da ih zaobiđu povrede i korona, te da spremno dočekaju Evropski šampionat. Prvi put smo se plasirali na veliko takmičenje i to je povijesni rezultat za nas. Idemo tamo s ciljem da odigramo svaku utakmicu najbolje što možemo, da se borimo za svaki gol i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i plasman u četvrtfinale”.

 

Krezo je prokomentarisao i protivnike na EP:

 

“Već odavno se pripremamo za ono što nas čeka u Nizozemskoj i pratili smo igre naših protivnika u grupi. Španija je favorit Eura i igraju vrhunski futsal sa dosta presinga. Odlično su odigrali dvije utakmice protiv Portugala koji je aktualni evropski prvak i ostvarili su dvije pobjede što dosta govori o njima. Gruzija je prvi put kao i mi na EP i imaju dosta dobrih igrača porijeklom iz Brazila. Azerbejdžan takođe ima dosta naturaliziranih igrača, tako da nas očekuju teške utakmice”.

 

 

Reprezentacija BiH je u grupi sa Gruzijom, Španijom i Azerbejdžanom, a utakmice igraju u rasporedu:

  • Španija – Bosna i Hercegovina (22. januar / Groningen)
  • Bosna i Hercegovina – Gruzija (26. januar / Groningen)
  • Azerbejdžan – Bosna i Hercegovina (28. januar / Groningen)

Grupna faza se igra od 19. do 29. januara u Groningenu i u narednu rundu idu prve dvije ekipe iz svake grupe. Nokaut faza će se igrati od 31. januara do 6. februara u Amsterdamu.

 

(Reprezentacija.ba)