Naslovna AKTUELNO Gašenjem plamena završava se EYOF-a 2019

Gašenjem plamena završava se EYOF-a 2019Gašenjem Olimpijskog plamena te oficijelnim i zabavnim programom će u Istočnom Sarajevu biti ozvaničen završetak Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019 (EYOF).

 

Predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić kazao je na pres-konferenciji da su priredili izuzetnu ceremoniju zatvaranja kako bi na veličanstven način zaključili dugogodišnji rad na pripremi i organizaciji EYOF-a.

 

Istakao je da je u oficijelnom dijelu ceremonije, kojoj će prisustvovati svi takmičari, predstavnici olimpijskih nacionalnih komiteta, tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine te ostali predstavnici političkog i diplomatskog života u BiH, planirana dodjela medalja, primopredaja zastava te gašenje Olimpijskog plamena.

 

Predsjednik Koordinacione komisije EYOF-a Jozef Liba naglasio je da su do sada dobili samo pozitivne utiske svih učesnika te da nisu imali nikakve pritužbe u vezi s organizacijom sportskih događaja.

 

Predsjednik Liba je kazao da održavanje EYOF-a 2019 predstavlja jako dobar preduslov za budući razvoj zimskih sportova u BiH.

 

Izrazio je nadu da će građani Sarajeva i Istočnog Sarajeva sutra pokazati gostoprimstvo kako bi se takmičari i ostali gosti ponovo vratili u Bosnu i Hercegovinu.

 

Zamjenik direktora EYOF-a 2019 Natko Sudžuka istakao je da u organizacionom smislu sve protiče u najboljem redu te da do sada nisu imali nijednu grešku.

 

Pozvao je sve građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva, ali i iz drugih dijelova BiH da u što većem broju prisustvuju ceremoniji zatvaranja EYOF-a 2019.