Naslovna AKTUELNO GIKIL unaprijeđuje rad Filter stanice Modrac (VIDEO)

GIKIL unaprijeđuje rad Filter stanice Modrac (VIDEO)Dvodnevni problem vodosnadbijevanja na području Lukavca i prigradskih naselja koji se snadbijevaju iz gradskog vodovoda Lukavac, riješen je nakon što je otklonjen kvar na pumpnom postrojenju Filter stanice GIKIL-a.

 

Obustavu isporuke vode uzrokovao je kvar na pumpnom postrojenju Filter stanice GIKIL-a koji je  otklonjen i saniran. Iz ove kompanije su demantirali informaciju koja je objavljena putem jednog lokalnog portala da je postavljena pumpa sa manjim kapacitetom od potrebnog.

 

U narednim danima nadležni u ovom preduzeću radit će intezivno  da ovaj problem riješe dugoročno, odnosno opravkom postojećih i instalirabnjem novih pumpi. Radi se o većim investicionim ulaganjima, a isporuku pumpi očekuju u naredne tri sedmice.

 

Iz ovog preduzeća nadaju se da će do dolaska i instaliranja novih pumpi  postojeći sistemi funcionisati bez kvarova. Inače, postojećim sistemom iz gradskog vodovoda svakodnevno se snabdijeva oko 23.000 stanovnika grada i prigradskih naselja, kao i oko 470 privrednih subjekata.

 

Više o ovoj temi saznajte u video prilogu Suade Imamović.

 

(RTV Lukavac)