Naslovna AKTUELNO Google i Facebook traže od zaposlenih da se vakcinišu

Google i Facebook traže od zaposlenih da se vakcinišu

Picture taken on May 12, 2012 in Paris shows an illustration made with figurines set up in front of Facebook's homepage. Facebook, already assured of becoming one of the most valuable US firms when it goes public later this month, now must convince investors in the next two weeks that it is worth all the hype. Top executives at the world's leading social network have kicked off their all-important road show on Wall Street -- an intense marketing drive ahead of the company's expected trading launch on the tech-heavy Nasdaq on May 18. AFP PHOTO/JOEL SAGET (Photo by Joël SAGET / AFP) (Photo credit should read JOEL SAGET/AFP/Getty Images)

Pojedine velike tehnološke kompanije u SAD, zahtjevaju od svojih uposlenih da se vakcinišu prije nego što se vrate u kancelariju na posao, zbog toga što se delta soj koronavirusa brzo širi i broj novozaraženih raste, navodi Glas Amerike.

Google i Facebook, su objavili da njihovi zaposlenici u SAD moraju da se vakcinišu prije povratka na posao. Google je saopštio da će u narednim mjesecima to važiti i za zaposlene u drugim zemljama, navodi Glas Amerike (VOA).

Prema medijskim navodima, Netfliks je takođe predstavio politiku obavezne vakcinacije za sve koji učestvuju u produkciji serija i filmova u SAD-u.

Epl planira ponovo da uvede obavezno nošenje maski u svim prodavnicama u SAD, čak i ako je osoblje vakcinisano,  prenosi Blumberg.

Kompanije poput Ubera i Majkrosofta, koje su planirale da zaposene vrate u kancelariju, produžile su period rada od kuće.

Gugl je takođe saopštio da će produžiti rad od kuće do 18.og oktobra zbog rasta broja zaraženih koronavirusom i širenjem delta soja.

“Pažljivo ćemo pratiti podatke i obavijestiti zaposlene o režimu rada 30 dana unaprijed”, saopštila je kompanija.