Naslovna AKTUELNO Građani Lukavca će umjesto GGZ-a plaćati “Naknadu za uređenje građevinskog zemljišta” (VIDEO)

Građani Lukavca će umjesto GGZ-a plaćati “Naknadu za uređenje građevinskog zemljišta” (VIDEO)Nekoliko odluka vezanih za komunalne takse, naknade i vrijednost boda istih, ali i Odluka o naknadi  za uređenje  građevinskog zemljišta, nakon što su na zahtjev vijećnika vraćene resornoj službi Općine Lukavac na doradu, usvojene su na sjednici koja je održana 28. marta 2019. godine.

 

Na prvoj sjednici na povezanost sa prethodnim naplaćivanjem GGZ-a ukazala je vijećnica Jasminka Memić, a na ovoj su dileme u vezi zakonitosti prethodnog i novog naplaćivanja po ovom osnovu iznijeli i drugi vijećnici. Neka od pojašnjenja dao je sekretar Općine Lukavac Enes Numanović.

 

Svoje prijedloge, sugestije i nedoumice vezane za Prijedlog Programa finansiranja  komunalnih djelatnosti  na području općine  Lukavac za 2019.godinu vijećnici su iznijeli za govornicom, tražeći uglavnom preispitivanje njene zakonitosti i ustavnosti, ali i pojašnjenje šta će to značiti u smislu obaveze plaćanja građanima i koji će građani njome biti obuhvaćeni.

 

Svoje viđenje ove rasprave u video prilogu nam donosi Suada Imamović.

 

(RTV Lukavac)