Naslovna AKTUELNO Građani se mogu uključiti u kreiranje Budžeta Općine Lukavac za 2019. godinu...

Građani se mogu uključiti u kreiranje Budžeta Općine Lukavac za 2019. godinu (VIDEO)

U toku je Javna rasprava na Nacrt Budžeta Općine Lukavac za 2019. godinu sa okvirnim planom za 2020. i 2021. godinu koja će trajati do 14. decembra.

 

Projekcija Budžeta Općine Lukavac za 2019. godinu naslanja se na prošlogodišnju i sa značajnim je kapitalnim ulaganjima. Iz Resorne općinske službe smatraju da je plan Budžeta realan i provodiv u praksi.

 

Pored javnih rasprava, resorne službe održat će i veći broj sastanaka sa ostalim budžetskim korisnicima kao što su javne ustanove i preduzeća, boračke organizacije i udruženja, nevladin sektor, sportski kolektivi  i ostali subjekti koji imaju želju i potrebu da učestvuju u izradi dokumenta.

 

U ponedjeljak termin za javnu raspravu rezervisan je za mjesne zajednice Hrvati, Šikulje-Prline i Huskiće, a ista će se održati u Domu kulture Šikulje. U utorak je predviđena javna rasprava za Turiju, Orahovicu, Babice i Jaruške u Domu kulture  Jaruške. Istog dana rasprava će se održati u Domu kulture Prokosovići za Prokosoviće i Bikodže, a dan kasnije raspravljat će i mještani Sižja, Krtove I i Krtove II, Brijesnice Gornje, Brijesnice Donje, Milinog Sela, Stupara i Panjika u Domu kulture Panjik u 16,00 sati.

 

Centralna javna rasprava planirana je za petak 14. decembar u Centar za kulturu Lukavac  za mjesne zajednice Lkavac Grad, Bistarac, Bokaviće i Modrac.

 

Više informacija saznajte u video prilogu Alema Meškovića.

 

(RTV Lukavac)