Naslovna AKTUELNO Grupa učenika posjetila PU Lukavac (VIDEO)

Grupa učenika posjetila PU Lukavac (VIDEO)

Oko 100 učenika iz četiri odjeljenja drugih razreda OŠ “Lukavac Grad” posjetilo je PU Lukavac i imalo priliku da se upozna sa svim aktivnostima i radom ove sigurnosne službe.

 

Tokom posjete istaknuta je izuzetna saradnja PU Lukavac i OŠ “Lukavac Grad” koja traje već godinama, a u sklopu projekta “Rad policije sa zajednicom”. Sa druge strane i u ovoj obrazovnoj ustanovi se, kroz realizaciju nastavnog plana i programa, redovno organizuju posjete učenika određenim institucijama i ustanovama. 

Učenici su, tokom posjete, najviše interesovanja iskazali za pojedina materijalno –tehnička sredstva koja policajci koriste u svome radu, zatim određene prostorije u objektu PU Lukavac, kao i opremu policajca i vozila koja koriste u obavljanju posla.

 

Učenici su odgovarali i na pitanja iz bezbjednosti saobraćaja, posebno ona o odlasku i povratku iz škole, a posao policajca, potvrdili su, smatraju jako zanimljivim. Nakon što su dobili brošure o bezbjednosti pješaka, ostavili su kod predstavnika kriminalističke policije svoje otiske i postavljali vrlo zanimljiva pitanja, jer dječija mašta je definitivno neograničena.

 

Ovu posjetu pratila je ekipa RTV Lukavac, a video prilog je pripremio Midhat Sarajlić.

 

 

(RTV Lukavac)