Naslovna AKTUELNO Hamza Čajić putuje na Svjetsko karate prvenstvo u Južnu Ameriku

Hamza Čajić putuje na Svjetsko karate prvenstvo u Južnu Ameriku


U subotu, 19.oktobra 2019. godine, reprezentacija Bosne i Hercegovine putuje u Južnu Ameriku u Santiago (Cile) na Svjetsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore.

 

Iz Kluba borilackih sportova ORKKA Lukavac, za svjetsko odličje, protiv najboljih mlađih seniora -84 kg na planeti, borit će se i naš laureat Hamza Čajić.

 

 

“Upravo smo priveli kraju ciklus dvomjesecnih priprema. Kako se moja malenkost brine za njegovu fizicku pripremu i karate pripremu, ovoga puta smo otisli korak dalje ukljucivsi i psiholosku pripremu na neuro feedback sistemu, koju realizuju nasi prijatelji iz centra za ranu intervenciju Mali Svijet ❤️, kojim se ovom prilikom maksimalno zahvaljujem. Mentalni trening oduvijek je bio link koji je nasem klubu nedostajao, ali nece vise nedostajati😉
Hamza kao takmicar na svim takmicenjima uvijek mnogo obecava, pa i na najjacem takmicenju na planeti u karate sportu, svjetskom prvenstvu, jer je u pitanju takmicar koji je dva puta bio kadetski prvak Evrope, juniorski viceprvak Evrope, u mladjim seniorima ove godine na Evropskom prvenstvu, osvajac jedine bronzane medalje za BiH, te je bronzani u kadetima na svjetskom prvenstvu iz Indonezije 2015 godine. Prema tome s pravom smo optimistici 🙂 Ali, nista na svijetu nije garancija za medalju na svjetskom prvenstvu. Svi na svijetu njeguju svoje talente i svoje sampione. Mozda cemo se vratiti sa medaljom, a mozda necemo. Ono sto je najvaznije je da smo radili, i odradili sve sto smo mogli, ukljucujuci fizicku pripremu, karate pripremu i mentalnu pripremu. Sreca pomogne nekada, a rad uvijek. Vidjet cemo, kako god, ja necu biti nezadovoljan, jer znam da smo dali sve od sebe u ovom procesu, jer medalja je dugotrajan proces. Dan kada se osvoji, je smo zadnji dan tog procesa. Kao sto rekoh, kako bude…sve ostalo je posljedica”, napisao je tim povodom na Facebook-u njegov trener Željko Zombra, te se zahvalio svima koji su pomogli da Hamza otputuje na ovaj prestižni sportski događaj.

 

 

(RTV Lukavac)