Naslovna AKTUELNO HERE kartira Bosnu i Hercegovinu u 3D

HERE kartira Bosnu i Hercegovinu u 3D

HERE Technologies, svjetski lider u uslugama digitalnog kartiranja i lokacijskih servisa, od ovog proljeća kartirati će dijelove Bosne i Hercegovine visoko preciznom trodimenzionalnom (3D) tehnologijom u cilju kreiranja najnaprednije karte svijeta.

 

HERE planira voziti ulicama Bosne i Hercegovine od travnja do lipnja 2021. godine, koristeći automobil opremljen najsuvremenijom tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o cestama, uključujući vertikalnu i horizontalnu prometnu signalizaciju. Jasno obilježen HERE automobil također će snimati 3D i panoramske snimke ulica, kao i točke interesa (npr. prodavaonice, benzinske postaje, restorane).

 

Informacije će se koristiti za izradu bogatih i detaljnih karata Bosne i Hercegovine, dizajniranih za podršku visoko autonomnim vozilima i drugim naprednim uslugama koje poboljšavaju sigurnost na cestama, smanjuju zagušenja u prometu i omogućavaju ljudima lakšu navigaciju u gradskim područjima.

 

HERE Technologies precizno preslikava svijet kako bi omogućio automatizirane alate i druge napredne usluge.

 

U narednim mjesecima vozilo će se kretati glavnim cestama širom zemlje i ulicama pojedinih  gradova. Cijeli proces snimanja odvija se bez zaustavljanja i utjecaja na protok prometa.

 

HERE je posvećen poštivanju i zaštiti privatnosti. Sakupljeni panoramski snimci ulica čuvaju se najprije u vozilu, a kasnije se u šifriranom obliku prenose i čuvaju na sigurnoj lokaciji. Snimci se dalje obrađuju korištenjem naprednih algoritama za otkrivanje i zamagljivanje lica i registarskih oznaka. Panoramski snimci se objavljuju tek kada su lica i brojevi registarskih oznaka zamagljeni.

 

U iznimno rijetkim slučajevima, kada snimka nije pravilno zamagljena, HERE omogućava svakome da ovo prijavi. Kada otvorite snimku, kliknite na link “Report image” (Prijavi sliku) u donjem lijevom kutu karte.

 

Za više detalja o projektu posjetite link: http://www.here.com/en/drive-schedule. Ovdje se možete dodatno informirati kako HERE štiti Vašu privatnost i istovremeno uživati u iskustvu naprednog kartiranja.