Naslovna AKTUELNO Hrvatska od 1. marta dodatno popušta mjere, otvaraju se terase kafića

Hrvatska od 1. marta dodatno popušta mjere, otvaraju se terase kafića


Novi, blaži set mjera tek je stupio na snagu u Hrvatskoj, ali vlasti već razgovaraju o sljedećim koracima, koji će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

 

 

 

 

 

 

Ako se trenutni trend epidemije nastavi, a on je već duže vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dozvolit će se rad na terasama, doznaje Jutarnji list. Tako bi od 1. marta cijela Hrvatska imala otvorene terase, a uz njih bi se otvorili i sajmovi na otvorenom.

 

 

 

 

Dakle, uz ovakav trend, to bi bilo gotovo sigurno, no ono na čemu se lome koplja i čemu se epidemiolozi žestoko protive su zatvoreni prostori, bilo da je riječ o ugostiteljskim objektima ili o otvaranju sportskih dvorana i sportu u zatvorenim prostorima.

 

 

 

 

Polaganim i balansiranim popuštanjem mjera pokušavaju postići ono što od početka zagovaraju, a to je dolazak proljeća, ljude na otvorenome i, što je najvažnije, što veća procijepljenost.

 

 

 

 

Također, polaganim popuštanjem za sada uspijevaju i balansirati s ugostiteljima, koji uz ekonomske mjere i vjerojatno otvaranje terasa prvog dana marta gotovo sigurno neće održati najavljene proteste.

 

 

 

 

Hrvatska je sredinom novembra uvela strogi lockdown, zatvorili su između ostalog sve kafiće i restorane što je izazvalo brojne kritike kao i proteste.