Naslovna AKTUELNO Ilda Hamustafić sa razredom proslavlja uspjeh na festivalu “U susret proljeću 2019”

Ilda Hamustafić sa razredom proslavlja uspjeh na festivalu “U susret proljeću 2019”Najveći muzički događaj na području općine Lukavac “U susret proljeću“  održan je u 23. marta u prepunoj sali Centra za kulturu Lukavac.

 

RTV Lukavac je na ovaj način pružila priliku mladim talentima da se predstave široj javnosti, a s druge strade ostvaren je i cilj festivala, a to je međusobno povezivanje učenika osnovnih škola i štićenika “Sela Mira”, te upoznavanje i širenje prijateljstva.

 

Uz sjajnu atmosferu i podršku koju su imali svi kandidati,njih 17, stručni žiri nije imao nimalo lagan zadatak. Nijanse su odlučivale i kako je istakoa predsjednik žirija Darko Gajić kod pojedinih kandidata razlika u bodovima je bila minimalna.

 

Najbolji scenski nastup je imao Mahir Semić iz OŠ “Puračić”. Četvrto mjesto je osvojila Elma Murselović iz OŠ “Poljice”, treće mjesto pripalo je Fuadu Kasumoviću iz OŠ “Gnojnica”, drugo mjesto je osvojila Sara Huskanović iz OŠ “Lukavac Grad”, dok je pobjednik ovogodišnjeg festivala “U susret proljeću” Ilda Hamustafić iz OŠ “Prokosovići”.

 

RTV Lukavac za kandidate koji su dobili najviše ocjene žirija obezbjedila je vrijedne nagrade, a svi učesnici su dobili poklone koje su obezbijedili organizatori i “prijatelji proljeća”. Jedna od najznačajnih je i odlazak na ekskurziju svih učesnika festivala sa pobjednikom i njenim razredom, a koja će biti realizovana početkom narednog mjeseca.

 

Pokrovitelj manifestacije “U susret proljeću 2019” je Općina Lukavac, a prijatelji “Coly Company”, “King” d.o.o i Centar za kulturu Lukavac.

 

Pobjednici Ildi čestitke stižu sa svih strana, a najsretniiji su ipak bili njeni drugari iz razreda. Organizatorica i voditeljica festivala Edina Husović posjetila ih je u OŠ “Prokosovići”. Pogledajte video prilog.

 

(RTV Lukavac)