Naslovna Istaknuto Info servis (11.09.2021.)

Info servis (11.09.2021.)


Subota, 11.09.2021. godine

 

 

JP „Rad“ Lukavac – Vodosnabdijevanje u protekla 24 sata  odvijalo se normalno i bez ograničenja.

Stanje vodosnabdijevanja gradskih i prigradskih vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac danas je uredno. Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše.

U toku su pripreme za sezonu grijenja 2021/22

Obavještavaju se korisnici centralnog grijanja da će distributer toplotne energije J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac vršiti dopunu kućnih instalacija od 21.09.2021. godine. Mole se korisnici i upravitelji zgrada da izvrše pregled svojih instalacija i dovedu u ispravno stanje kako bi sezona grijanja krenula na vrijeme. J.P ”RAD” d.o.o. Lukavac ne snosi nikakvu odgovornost i troškove za nastalu štetu ukoliko dođe do kvara na kućnim instalacijama centralnog grijanja.

 

Svakodnevno  se radi na čišćenju i uređenju saobraćajnica, trotoara, parkova i zelenih površina.

 

 

Elektrodistribucija Lukavac – Uredna isporuka električne energije bez planskih isključenja

 

TVJ Lukavac – Uprotekla 24 sata vatrogasci su gasili požar na stambenom objektu u Prokosovićima( uzrok požara el. instalacije)

 

Policijska uprava Lukavac –: U protekla 24 sata evidentirano 1 krivično djelo i četiri ostala događaja.

 

Dom zdravlja Lukavac – Prema izvještaju Hitne službe u protekla 24 sata ljekari su obavili 84  pregleda, medicinski tehničari pružili su  61 uslugu,  obavljene su 4   kućne  posjete.

 

 

METEOBIH-  Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na jugozapadu Bosne, sjeveru i istoku Hercegovini je je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna tempertura od 24 do 30 °C.