Naslovna Istaknuto Info servis (13.10.2021.)

Info servis (13.10.2021.)


Vodosnabdijevanje u protekla 24 sata  odvijalo se normalno i bez ograničenja.

 

Stanje vodosnabdijevanja gradskih i prigradskih vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac danas je uredno.

 

Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše.

 

U toku je topla proba centralnog grijanja. Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada TK, obaveza Upravitelja zgrade održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom treba obratit njima.

 

Odvoz smeća vrši se u skladu sa redovnim rasporedom za srijedu.

 

Obavještavamo korisnike usluge odvoza kućnog smeća, da će od 20.10.2021.g.  do 22.10.2021. godine, vršiti odvoz krupnog otpada na području Lukavac grada. Mole se građani da krupni otpad odlože pored kontejnera za kućno smeće. U ul.  Kulina Bana punkt za prikupljanje otpada biti će prostor bivše pijace, u ul. Milerova preko puta Vile, u ul. Slatina bivši poligon.

 

Krupnim otpadom se smatraju: dijelovi namještaja, kućanski aparati, sanitarni uređaji i sl. Korisnici koji ne odlože krupni otpad na gore navedeni datum dužni su o svom trošku platiti odvoz krupnog otpada.

 

Napomena: U krupni otpad ne spada, građevinski materijal, šut, i sl. Isti će se voziti po zahtjevu i o trošku vlasnika.

 

Svakodnevno radimo na čišćenju i uređenju saobraćajnica, trotoara, parkova i zelenih površina.

Elektrodistribucija Lukavac – Redovna isporuka el.energije

 

TVJ Lukavac – u protekla 24 sata  lukavački vatrogasci pored redovnih dežurnih aktivnosti nisu imali intervencija na gašenju požara

 

Policijska uprava Lukavac –: U protekla 24 sata evidentirano dva ostala događaja

 

Dom zdravlja Lukavac – Prema izvještaju Hitne službe u protekla 24 sata  ljekari su obavili 55 pregleda, 10 pacijenata upućeno je na UKC Tuzla na daljnje liječenje, medicinski tehničari pružili su 63 usluge, obavljene su  i 2 kućne posjete

 

VAKCINACIJA: Punkt za vakcinaciju protiv korona virusa u JU Centar za kulturu Lukavac  otvoren je od ponedjeljka do subote od 08:00 do 16:00 sati

 

METEOBIH- Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno.

 

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U sjevernim i centralnim područjima, povremeno sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 18 stupnjeva.