Naslovna Istaknuto Info servis (14.10.2021.)

Info servis (14.10.2021.)


 

JP „Rad“ Lukavac – Vodosnabdijevanje u posljednja 24 sata odvijalo se normalno i bez ograničenja.

Stanje vodosnabdijevanja gradskih i prigradskih vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac danas je uredno. Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

 

Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše.

 

U toku je topla proba centralnog grijanja. Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada TK, obaveza Upravitelja zgrade održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom treba obratit njima.

 

Odvoz smeća vrši se u skladu sa redovnim rasporedom za četvrtak.

 

Obavještavamo korisnike usluge odvoza kućnog smeća, da će od 20.10.2021.g.  do 22.10.2021. godine, vršiti odvoz krupnog otpada na području Lukavac grada. Mole se građani da krupni otpad odlože pored kontejnera za kućno smeće. U ul.  Kulina Bana punkt za prikupljanje otpada biti će prostor bivše pijace, u ul. Milerova preko puta Vile, u ul. Slatina bivši poligon.

 

Krupnim otpadom se smatraju: dijelovi namještaja, kućanski aparati, sanitarni uređaji i sl. Korisnici koji ne odlože krupni otpad na gore navedeni datum dužni su o svom trošku platiti odvoz krupnog otpada.

 

Napomena: U krupni otpad ne spada, građevinski materijal, šut, i sl. Isti će se voziti po zahtjevu i o trošku vlasnika.

 

Svakodnevno radimo na čišćenju i uređenju saobraćajnica, trotoara, parkova i zelenih površina.

 

 

Elektrodistribucija Lukavac – Redovna isporuka el.energije

 

TVJ Lukavac – u protekla 24 sata  lukavački vatrogasci intervenisali su dva puta (Prokosovići i Srebrenik)

 

Policijska uprava Lukavac –: U protekla 24 sata evidentirana  jedna saobraćajna nesreća u gnojnici, jedno krivično djelo i jedan ostali događaj

 

Dom zdravlja Lukavac – Prema izvještaju Hitne službe u protekla 24 sata  ljekari su obavili 55 pregleda, med.tehničari evidentirali su 88 usluga i 8 kućnih posjeta.

 

 

VAKCINACIJA: Punkt za vakcinaciju protiv korona virusa u JU Centar za kulturu Lukavac  otvoren je od ponedjeljka do subote od 08:00 do 16:00 sati

 

METEOBIH- Jutros je u Bosni pretežno oblačno, dok je u Hercegovini pretežno vedro. Magle ima na području Krajine.

 

Danas u Bosni djelomično vedro. Rijetko može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.