Naslovna Istaknuto Info servis (19.01.2022.)

Info servis (19.01.2022.)J.P. ”Rad” Lukavac : Stanje vodosnabdijevanja gradskog i prigradskog vodovodnog sistema kojim upravlja J.P. ”Rad” Lukavac danas je uredno. Također, vrše se redovni obilasci i pregledi pumpnih stanica i rezervoara, kao i zamjene vodomjera.

 

Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

 

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

 

Poslovi po nalogu Općine Lukavac.

 

Isporuka i distribucija toplotne energije za danas je uredna, a svakodnevno se vrši obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica. Korisnici toplotne energije, dužni su o svom trošku sistematski održavati i kontrolisati kućnu toplovodnu instalaciju, a u slučaju kvara za vrijeme sezone grijanja brzo otkloniti kvar ili havariju. Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada TK, obaveza Upravitelja zgrade da u saradnji sa predstavnicima etažnih vlasnika, održava zajedničke dijelove instalacija centralnog grijanja.

 

 

Odvoz smeća vrši se prema rasporedu za srijedu u dvije smjene i to: Poljice Gornje;  Poljice Donje; Babice; Orahovica prva smjena, te Lukavac Mjesto -ulica Mehe Tubića ; Puračić druga smjena

 

 

 

U  skladu sa Odlukom o komunalnom redu na području općine Lukavac J.P „RAD“ d.o.o. Lukavac  će od 01.01.2022. godine organizovati odvoz komunalnog otpada jedanput sedmično za korisnike usluge u prigradskim mjesnim zajednicima, dok će se za stanovnike MZ Lukavac Grad odvoz vršiti prema ustaljenom rasporedu.

 

Cijena usluge na mjesečnoj osnovi  iznosi 11,00 KM po domaćinstvu.

 

Elektrodistribucija Lukavac – Bez  el.energije od 07:00- 15:00 sati  potošači u ulici Termoelektrane u Lukavac Mjestu;

-u četvrtak 20.01.2022. bez električne energije od 9,00 do 10,00 sati ostat će dio naselja Turija( Semići prema Ivkovini, od 12,00 do 14,00 sati Turija dio naselja prema Selu Mira;

-u petak 21.01.2022 od 9,00 do 10,00 sati dio naselja Caparde(od raskrsnice prema vikend naselju i od 12,00 do 14,00 sati Bokavići(dio naselja od Hodžića prema Tokićima)

 

 

 

TVJ Lukavac – U protekla 24 sata mirno bez intervencija

 

 

Policijska uprava Lukavac –: U protekla 24 sata tri ostala događaja

 

 

Dom zdravlja Lukavac – Prema izvještaju Hitne službe u protekla 24 sata ljekari su obavili 51 pregled, 4 pacijenata upućeno na UKC Tuzla, medicinski tehničari pružili 82 medicinske usluge i tri kućne  posjete

 

 

METEOBIH: Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

 

 

 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

 

 

Stanje na putevima: Izmjena  režima saobraćaja u ulici Jaske i Dragana u Lukavcu od 17. do 24. januara ove godine od 07:00 do 24:00 sata, u smislu totalne obustave saobraćaja zbog izvođenja radova po projektu vrelovodne mreže i toplinske podstanice