Naslovna AKTUELNO Info servis (23.09.2022.godine)

Info servis (23.09.2022.godine)

Petak, 23.09.2022. godine

 

JP „Rad“ Lukavac- Stanje vodosnabdijevanja gradskog i prigradskog vodovodnog sistema danas je redovno. Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Odvoz smeća vrši se u jutarnjim satima u skladu sa redovnim rasporedom za petak. Poslovi po nalogu grada Lukavac. U toku su pripreme za grejnu sezonu 2022/23. 

Elektrodistribucija Lukavac – Uredno snabdijevanje električnom energijom;

 

TVJ Lukavac – U protekla 24 sata bez intervencija uz redovne dežurne aktivnosti;

 

PU Lukavac – Na području grada Lukavac u protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, dogodila se jedna saobraćajna nesreća na putu M-4 naselje Bistarac.

 

Hitna služba Doma zdravlja Lukavac -U protekla 24 sata ljekari obavili 74 pregleda, 4 osobe upućene na UKC, 69 usluga medicinskih tehničara, i obavljene 3 kućne posjete;

 

METEOBIH – Danas u Bosni većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva više niske naoblake će biti u centralnim i istočnim područjima. Po kotlinama u Bosni će biti i magle. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C.

 

(RTV Lukavac)