Naslovna AKTUELNO Info servis (12.08.2022.godine)

Info servis (12.08.2022.godine)

Petak, 12.08.2022. godine:

 

 


 

JP „Rad“ Lukavac –Stanje vodosnabdijevanja gradskog i prigradskog vodovodnog sistema kojim upravlja J.P. ”Rad” Lukavac danas je uredno.Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće. U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode. Zbog visokih temperatura zraka, a u cilju zaštite zdravlja radnika, odvoz smeća se vrši u ranijim jutartnjim satima (od 6:00 sati pa na dalje).

Molimo korisnike da iznesu svoje posude s otpadom do 06:00 sati ujutro ili večer prije po redovnom rasporedu;

 

 

 

Elektrodistribucija Lukavac – Uredno snabdijevanje električnom energijom;

 

 

TVJ Lukavac – Nije bilo intervencija na gašenju požara;

 

PU Lukavac – Desila se saobraćajna nezgoda u kojoj je pješak zadobio teške tjelesne povrede i dva ostala događaja ;

 

 

Hitna služba Doma zdravljaLukavac – Dežurni ljekar obavio 18 pregleda, u UKC upućena 4 pacijenta, medicinski tehničari pružili 65 usluga, obavljena 1 kućna posjeta ;

 

 

METEOBIH – Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Prije podne lokalno sa pljuskom u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

 

 

 

(RTV Lukavac)