Naslovna AKTUELNO Intenzivirane aktivnosti na proširenju vrelovodne mreže u Lukavcu (VIDEO)

Intenzivirane aktivnosti na proširenju vrelovodne mreže u Lukavcu (VIDEO)

U okviru projekta toplifikacije stambenih objekata u Lukavcu, nastavljaju se intenzivni radovi na širenju mreže vrelovodnog sistema i priključenja domaćinstava na sistem daljinskog grijanja.

 

U posljedje dvije godine je preko 300 stambenih jedinica u užoj gradskoj zoni toplificirano, a za ovu godinu već je potpisan tender/ugovor za toplifikaciju dijela kolektivnih stambenih jedinica.


 

Također, za ovu godinu je planirana i toplifikacija industriske zone, a veći dio sredstava za ovu namjenu je obezbjeđeno.

 

Od 2018. godine po pitanju toplifikacije Općina Lukavac pokrenula  je 10 projekata u vrijednosti od oko 1 milion i 200 hiljada KM.

 

Projekat toplifikacije u Lukavcu je sveobuhvatan proces koji uključuje mašinske i građevinske radove, te radove na ugradnji toplinskih podstanica. Dakle, proširenje vrelovodne mreže finansira se od strane Općine, dok će priključak na istu odnosno sekundarnu mrežu plaćati vlasnici objekata.

 

Važna je i činjenica da je 2018. godine Općina Lukavac ukinula plaćanje takse za priključak na centalno grijanje i jedina je općina u BiH  koja je to do sada uradila.

 

O projektu toplifikacija više doznajte u video prilogu Edine Husović.

 

(RTV Lukavac)