Naslovna AKTUELNO Iz Doma zdravlja Lukavac uputili poziv građanima koji su se vakcinisali u...

Iz Doma zdravlja Lukavac uputili poziv građanima koji su se vakcinisali u Srbiji (VIDEO)

Do 9. aprila u TK na snazi su nove mjere Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona. Ograničeno je kretanje stanovništva od 21 do 5 sati, kao i istovremeni boravka do 20 osoba u zatvorenim i otvorenim prostorima. Od, za javnost najznačajnijih mjera, izdvaja se ona kojom se utvrđuje da na univerzitetima, visokoškolskim ustanovama, u srednjim i osnovnim školama za razrede od 6. do 9. uvodi se online model nastave.  Nastava u osnovnim školama od  1. do 5. razreda će se odvijati po ranije utvrđenom principu rada, dok predškolske ustanove nastavljaju sa radom.

 

Međutim, iz ovih naredbi Kriznog štaba proistekle su i upute i naredbe oko procesa masovne vakcinacije u našem kantonu.

 

Masovna vakcinacija u Lukavcu bi se mogla obavljati u gradskoj sportskoj dvorani, dok bi se u mjesnim zajednicama taj proces mogao odvijati u mjesnim ambulantama.

 

Iz Doma zdravlja Lukavac uputili su apel građanima općine Lukavac koji su se proteklih dana vakcinisali u susjednoj Srbiji.

 

U Federaciji Bosne i Hercegovine planom vakcinacije predviđeno je da se prvo vakcinišu prioritetne grupe u koju spadaju zdravstveni radnici i osobe zaposlene u zdravstvenim institucijama,  štićenici ustanova za starije osobe, osobe starije od 60 godina, osobe sa hroničnim bolestima, kao i zaposleni u značajnim javnim službama. Nakon toga, vršit će se vakcinacija ostalog stanovništva koje bude htjelo da primi vakcinu protiv COVID-19.

 

Preporčujuemo video prilog Alema Meškovića:

 

 

 

(RTV Lukavac)