Naslovna AKTUELNO Iz kampanje “Tvoj glas je bitan” poručili: Trud se isplatio, pozdravljamo promjene

Iz kampanje “Tvoj glas je bitan” poručili: Trud se isplatio, pozdravljamo promjene

Nestranačka kampanja “Tvoj glas je bitan” nastala je kao svojevrsna reakcija na rezultate izbrora iz 2018. godine i djeluje aktivno širom BiH. Tokom 10 mjeseci su s mladima iz 50 lokalnih zajednica širom BiH radili na aktivnostima vezanim za važnost glasa.

 

 


 

 

 

Te aktivnosti su podrazumijevale edukaciju mladih o nadležnostima lokalne samouprave, medijskoj i političkoj pismenosti za koje smatraju da su jako niske u BiH, simuliranje izbora sa srednjoškolcima, te su nastojali pomoći mladima na jedan interaktivan način da znaju izabrati predstavnike na lokalnom nivou tj. da biraju kvalitet, program i konkretne planove za rješavanje pitanja do kojih je njima stalo.

 

 

 

 

 

“Iako možemo primijetiti manju izlaznost građana širom BiH, što vjerujemo da je prouzrokovano pandemijom, smatramo da smo uspjeli u našoj misiji da popularizujemo politiku među mladima, ali i zainteresujemo ih za povećano učestvovanje u izbornom procesu. Posebno nas raduje da mnogi naši simpatizeri i osobe koje su prošle naše edukacije su glasale ove godine prvi put”, kazao je koordinator kampanje Nermin Topovčić.

 

 

 

 

 

Iz kampanje “Tvoj glas je bitan” su čestitali svim novoizabranim načelnicima, gradonačelnicima i vijećnicima, posebno mladim političarima od kojih, kako su dodali, imaju velika očekivanja.

 

 

 

 

 

Pozdravili su i odluke građana određenih lokalnih zajednica širom BiH o želji za promjenom.

 

 

 

 

 

“Čestitamo mladim kandidatima kojih je ove godine bilo ponajviše na izbornim listima i želimo im svu sreću pri implementaciji planova i programa. Djelovanje kampanje ‘TvojGlasJeBitan’ nastavlja se i nakon izbora, tako da će mladi iz ove kampanje nastaviti svoje edukacije, a i druge aktivnosti u Mostaru”, poručili su na kraju.