Naslovna AKTUELNO Izvršeno vrednovanje škola u TK

Izvršeno vrednovanje škola u TK

Nakon izvršenog vrednovanja osnovnih i srednjih škola TK , stručno vijeće Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona je formiralo komisiju koja je izvršila pregled i provjeru rezultata vrednovanja, primjenjujući jedinstvene kriterije bodovnog sistema sa ciljem da proces vrednovanja u potpunosti bude objektivan i uredno sravnjen.

 

I ovogodišnje vrednovanje vršeno je  prema instrumentariju koji je podrazumijevao ključne parametre kao što su uspjeh škole kroz takmičenja, školska biblioteka i stručna literatura, ali i sveukupnu aktivnost koja je ostvarena u toku godine.

 

U rangu svih osnovnih škola na području TK, Osnovna škola ”Safvet –beg Bašagić” Gradačac  i ove godine je zauzela prvo mjesto sa 5780. Kada su u pitanju lukavačke osnovne škole u ukupnom poretku od 87 osnovnih škola,  najbolje plasirana je  OŠ “Lukavac Grad” koja se sa 2545 našla na 28. mjestu. Prema rezultatima vrednovanja po općinama i dalje je na područiju općine Lukavac  OŠ “Lukavac Grad” na prvom mjestu, dok je OŠ “Prokosovići” zauzela drugo mjesto sa 103 boda manje od prvoplasirane. Treće mjesto u ovom rangu pripalo je OŠ “Lukavac Mjesto”, dok je najmanje bodova imala OŠ “Turija”.

 

Kada su u pitanju srednje škole, Mješovita srednje ekonomsko-hemijska škola Lukavac u rangu mješovitih i drugih škola, od 25 vrednovanih, zauzela je 10. mjesto sa 2784 boda, što je za dva mjesta više u poređenju sa prošlogodišnjim vrednovanjem.

 

Mješovita srednja elektro-mašinska škola Lukavac zauzela je 18. mjesto,što je najbolje od plasmana tri srednje škole iz Lukavca.

 

U ukupnom poretku svi srednjih škola najbolje plasirana škola je Behram-begova medresa sa 6 325 bodova.

 

Nakon žalbenog roka od osam dana, bit će objavljeni i konačni rezultati, a kao i predhodnih godina, kako navode iz Pedagoškog zavoda Tuzla, planirano je proglašenje najboljih za proteklu školsku godinu i dodjela priznanja.

 

Video prilog pripremila je Edina Husović.

 

(RTV Lukavac)