Naslovna AKTUELNO Javne ustanove u Lukavcu pokušavaju riješiti probleme u vezi sa grijanjem poslovnih...

Javne ustanove u Lukavcu pokušavaju riješiti probleme u vezi sa grijanjem poslovnih prostorija (VIDEO)Pokušavajući iznaći rješenje problema sa kojima se tokom sezone grijanja susreću niz godina, direktori tri javne ustanove i načelnik Edin Delić sa saradnicima razgovarali su o načinu toplifikacije i mogućnostima rješavanja duga Centra za kulturu Lukavac iz predhodnih godina.

 

Na sastanku koji je organizovan tim povodom bilo je riječi i o dugogodišnjem problemu Javne biblioteke Lukavac i RTV Lukavac, a to je smanjenje isporuke toplotne energije u poslijepodnevnim satima i u danima vikenda.

 

Dvije ustanove redovno izmiruju svoje obaveze prema JP “Rad” za isporuku toplotne energije, dok su dugovanja Centra za kulturu Lukavac izuzetno velika.

 

U rješavanju problema zatražena je i pomoć Općine Lukavac što nije moguće realizovati u ovoj budžetskoj godini. U narednom  periodu potrebno je raditi na energetskoj efikasnosti objekta gdje su smještene sve tri ustanove, provjeriti stanje instalacija,  da li ima gubitaka u vrelovodima, te razmotriti mogućnosti kako da se obezbjede zasebne toplovodne jedinice za svaku od ustanova.

 

Iako su bili pozvani, ovom sastanku nisu prisustvovali predstavnici JP “Rad” Lukavac.

 

 

Video prilog je pripremila Mirzeta Riđešić.

 

 

(RTV Lukavac)