Naslovna AKTUELNO Jezero Modrac: Zbog krivolova izvršeni pretresi i oduzeta oprema

Jezero Modrac: Zbog krivolova izvršeni pretresi i oduzeta oprema


Iz SRD “Smuđ” oglasili su se povodom najnovije aktivnosti na sprječavanju krivolova u jezeru Modrac.

 

“10.April 2019. godine je izuzetno važan dan za jezero Modrac, ribočuvarsku službu SRD “Smuđ” i volonterski tim. Uspješno je izvedena akcija suzbijanja krivolova na jezeru Modrac.

 

Dana, 10.04.2019.g. po naredbi Općinskog suda Lukavac, izvršeni su pretresi objekata koje koriste S. Š. rođen 1972.g. i Č. M. rođen 1954.g. Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti: 24 mreže za izlov ribe i 2 čamca sa motorima, zbog postojanja sumnje da su korišteni za krivolov na jezeru Modrac (krivično djelo “protuzakoniti ribolov” iz čl. 320 KZ FBiH.

 

Pretres su izveli policijski službenici policijske uprave Lukavac uz suradnju sa jedinicom za podršku MUP-a TK, postupajući po prijavi ribočuvarske službe SRD “Smuđ”Lukavac.

 

Ovom prilikom se zahvaljujemo na podršci nadležnih institucija: Općinski sud Lukavac, Tužilaštvo, Policijska uprava Lukavac i MUP TK.

 

Veliki napor ulažemo u borbu protiv krivolova. Mnogo sati provedenih na vodi uz teške vremenske uslove, minuse, kišu, snijeg, vjetar, valove…mnogo krvi i znoja lijemo, mnogo sredstava ulažemo…odričemo se mnogih stvari, sve za naš Modrac, za bolje sutra…

 

Obećavamo vam još jaču i odlučniju borbu sve dok ne iskorjenimo krivolov i ne vratimo stari sjaj našem jezeru Modrac”, poručili su iz “Smuđ-a”.