Naslovna AKTUELNO JP “Rad” Lukavac provodi intenzivne aktivnosti na uređenju zelenih i drugih javnih...

JP “Rad” Lukavac provodi intenzivne aktivnosti na uređenju zelenih i drugih javnih površina (VIDEO)

Nakon zimskog održavanja, prvenstveno puteva, sa dolaskom ljepšeg vremena i viših temperatura zraka mijenjaju se i primarne aktivnosti djelovanja JP “Rad” Lukavac. Uređenje saobraćajnica, trotoara i zelenih površina na području grada Lukavac već je poprilično intenzivirano.

 

Osim čišćenja i pranja ulica, vrijedni komunalni radnici su angažovani tokom proljeća i ljeta na uređenju zelenih površina. vrši se košenjae trave, te uređenje cvijetnih površine. S druge strane sve je opet dijelom uslovljeno i određenim infrastrukturnim radovima u samom gradu, kao što je slučaj ove i predhodnih godina sa projektom WATSAN. No, bez obzira na sve, ove aktivnosti i poslovi  doprinose stvaranju lijepog i čistog grada. 

U periodu proljetnog čišćenja, izvode se i drugi radovi koji se odnose na održavanje čistoće javnih površina. Svi poslovi na održavanju i uređenju javnih zelenih i saobraćajnih površina realizuju se u skladu sa Planom i programom održavanja i čišćenja javnih zelenih površina i saobraćajnica koje donose resorna općinska služba i JP “Rad” Lukavac.

 

Preporučujemo video prilog Midhata Sarajlića:

 

 

 

(RTV Lukavac)