Naslovna AKTUELNO JP “Rad” Lukavac u 2018. godini ispunilo obaveze prema građanima (VIDEO)

JP “Rad” Lukavac u 2018. godini ispunilo obaveze prema građanima (VIDEO)Neki od najvažnijih pitanja koje se odnose na kvalitet života građana općine Lukavac povjereni su JP „Rad“ Lukavac.

 

JP „Rad“ Lukavac u okviru svojih djelatnosti upravlja vodovodnim sistemom sa koga se snabdijeva oko 23.000 stanovnika i oko 470 privrednih subjekata.

 

Korisnici usluge vodosnabdijevanja su vlasnici, odnosno korisnici  individualnih stambenih objekata, objekata kolektivnog stanovanja i pravni subjekti u mjesnim zajednicama: Lukavac Grad, Lukavac Mjesto, Huskići, Hrvati, Crveno Brdo, Modrac, Bokavići, Gornji Bistarac, Donji Bistarac i Puračić.

 

Visinu i način plaćanja usluge vodosnabdijevanja određuje davalac usluge, uz prethodnu saglasnost Općinskog vijeća Lukavac.

 

Programom odvoza komunalnog otpada obuhvaćene su 24 mjesne zajednice od čega 668 privrednih subjekata i oko 9.299 domaćinstava.

 

Na sistem centralnog grijanja priključeno je 2.918 stambenih jedinica sa ukupnom površinom grijanja oko 163.000 m2, te javne ustanove sa ukupnom površinom grijanja oko 22.000 m2.

 

U skladu sa Program održavanja i čistoće javnih površina kojeg usvaja Općinsko vijeće Lukavac na godišnjem nivou utvrđene su aktivnosti  JP „Rad“ Lukavac  koje je zaduženo i za održavanje i uređenje prostora gradskog groblja, usluge iskopa i zagrtanja grobnica prilikom sahrana,organizovanje  dnevne  i sedmične  pijace, održavanje objekata i uređaja javne rasvjete kojom se osvjetljavaju prometne i druge javne površine na području općine Lukavac.

 

Više o poslovima koje obavljaju uposlenici JP „Rad“ Lukavac možete saznati u video prilogu Mirzete Riđešić.

 

(RTV Lukavac)