Naslovna AKTUELNO Kantonalna inspekcija kaznila J.P. “RAD” Lukavac i odgovorno lice (VIDEO)

Kantonalna inspekcija kaznila J.P. “RAD” Lukavac i odgovorno lice (VIDEO)Pijačni dan u Lukavcu, koji svakoga ponedjeljka okuplja kupce i prodavce, danas nije održan. Razlog je zabrana održavanja pijace koju je, na osnovu izdatog Rješenja, naložila Kantonalna uprava za inspekcijske poslove od 1. oktobra ove godine, a kojim je privremeno  zabranjeno J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac obavljanje djelatnosti pružanja trgovačke usluge tržnice – pijace, do ispunjavanja zakonom propisanih uslova za obavljanje ove djelatnosti.

 

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o unutrašnjoj trgovini stupile su na snagu i nove obaveze i prava, kako za trgovce, tako i za organizatore pijaca. Shodno tome KUZIP ima zakonsku obavezu da izvrši kontrolu poslovanja pijačnih organizatora i trgovaca pojedinaca na području TK, te su u redovnoj kontroli, na koju su  bili upozoreni još u maju mjesecu ove godine, utvrđene nepravilnosti.

 

Propusti koji su učinjeni i nedostaci koje je inspekcija uočila morat će se ispraviti, a određene su i kaznene mjere. O tome je sa glavnom inspektoricom Anelom Hatunić razgovarala Suada Imamović. Preporučujemo video prilog.

 

 

(RTV Lukavac)