Naslovna AKTUELNO Karatisti iz Lukavca u Ajdinovićima polagali za majstorska zvanja

Karatisti iz Lukavca u Ajdinovićima polagali za majstorska zvanja

U organizaciji Karate saveza FBIH u periodu od 25. do 27. septembra 2020. godine u S.R.C.A. “AJDINOVIĆI” Olovo održan je jedan od najmasovnijih karate seminara čiji je cilj bio priprema i polaganje kandidata za majstorska zvanja od 1. do 5. dana, kao i priprema juniorske i seniorske reprezentacije BiH za naredne šampionate.

 

U izvanrednim uslovima kandidati su trenirali dva puta dnevno u jutarnjim i popodnevnim terminima. Iz KBS “ MASTER “ Lukavac četiri kandidata su učestvovala u pripremama i 26.septembra pristupili polaganju za viša majstorska zvanja. Zbog velikog broja prijavljenih kandidata polaganje je podjeljeno na dva dana i na po tri borilišta.

 

Kandidati iz Lukavca su nastupili u subotu i uspješno položili za viša zvanja.

 

Za crni pojas majstor karatea 1.dan su položili:

 

Kuduzović Belma- koja je od predsjednika komisije za 1.dan Denisa Muhovića (selektora muške seniorske reprezentacije BiH ) proglašena za jednog od tri najbolje pripremljenih kandidata za 1.dan i Omerkić Benjamin;

 

Za majstora karatea crni pojas 2.dan uspješno je položila Avdić Mahira dok je trenerica KBS “ Master”  Lukavac Danijela Sekulić uspješno položila za visoko majstorsko zvanje crni pojas 4.dan.

 

Jedan od instruktora na seminaru bio je i trener KBS “ MASTER” Lukavac Dragiša Sekulić koji je drugog dana polaganja bio i jedan od članova ispitne komisije za majstorska zvanja od 2. do 5. dana, zajedno sa Denisom Muhovićem i Mujom Gecom.

 

 

(RTV Lukavac)