Naslovna AKTUELNO Klinika za psihijatriju UKC Tuzla privremeno obustavlja preglede, pacijentima dali upute

Klinika za psihijatriju UKC Tuzla privremeno obustavlja preglede, pacijentima dali upute

Klinike za psihijatriju, s ciljem sprječavanja širenja infekcije COVID 19, a u skladu sa naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravsta FBiH, rad na Klinici za psihijatriju organizovla je na način da se do daljnjeg primaju samo hitni slučajevi.

 

Pregledi u specijalističkim ambulantama se odgađaju do daljnjeg. Pacijentima se preporučuje da nastave sa redovnim uzimanjem terapije na način kako je to dogovoreno pri posljednjem pregledu.


 

Obustavljen je rad dnevne bolnice za odrasle, dnevne bolnice za djecu i adolescente, klub liječenih alkoholičara i sve grupne psihoterapijske aktivnosti.

 

Depo oblici lijekova (Haldol i Moditen depo injekcije) davat će se u prijemnoj ambulanti ove ustanove. Pri dolasku na aplikaciju depo preparata dužni ste držite se svih preporuka vezanih za prevenciju širenja infekcije corona virusom.

 

Pridržavajte se općih preporuka. Više informacija i preporuka o očuvanju vašeg psihičkog zdravlja možete naći u informacijama za pacijente na web stranici ove ustanove.

 

U slučaju pojave simptoma pogoršanja molimo vas telefonski kontaktirajte vašeg psihijatra ili kontaktirajte Kliniku za psihijatriju na broj 035 268 111 ili 267 111 da biste smanjili kretanje, nepotrebne kontakte i spriječili infekciju.

 

O promjenama režima rada na Klinici bit ćete blagovremeno obavješteni putem medija i web stranice UKC Tuzla. Do tada za eventualne informacije stoji vam na raspolaganju naš broj telefona: 035 268 111 ili 267 111.