Naslovna AKTUELNO Klizalište u Lukavcu zatvara se 17. januara (VIDEO)

Klizalište u Lukavcu zatvara se 17. januara (VIDEO)


Mnogi bh. gradovi već godinama imaju klizališta. Zabava na ledu tokom zimskih dana organizuje se već godinama u glavnom bh. gradu i to na nekoliko lokacija, a ljubitelji ove zabave imaju priliku uživati i u Goraždu, Cazinu, Tuzli, Zenici, Visokom i Lukavcu.

 

Već treću godinu za redom mališani u našem gradu zimski raspust provode uživajući uz čaroliju na ledu, uz zabavu i druženje. Iako je bilo predviđeno da bi klizalište moglo biti instalirano do kraja ovoga mjeseca ukoliko to vremenski uslovi dozvole, službeno zatvaranje najavljeno je ipak za petak, 17. januara.

 

Hladni dani dobro su poslužili u održavanju ledene plohe, mada je za potpunu zimsku idilu nedostajalo malo više snijega kao i čistog zraka. Mališanima to  nije bila prepreka da svaku priliku iskoriste da se zabave na ledu.

 

Ledeno polje ove godine instalirano je na novoj lokaciji, a kako bi se pružila prilika većem broju posjetilaca da uživaju u ovoj zimskoj atrakciji,  snižene su i cijene usluga, sa prošlogodišnjih 5 na 3 km po terminu. Kvalitet je podignut i nabavkom novih klizaljki

 

Priču o ovogodišnjoj ledenoj zabavi u Lukavcu donosi nam Suada Imamović.

 

 

(RTV Lukavac)