Naslovna AKTUELNO Klub futsalera novi sportski kolektiv u Lukavcu

Klub futsalera novi sportski kolektiv u Lukavcu

U ponedjeljak, 2. jula 2018. godine, u Gradskoj dvorani u Lukavcu izvršena je prozivka futsalera MNK Lukavac. Održan je i prvi trening, čime je zvanično počeo trenažni proces lukavačkoga futsalskog kluba.

 

Ukupno 14 futsalera prisustvovalo je prozivci i prvome treningu, a nedostajalo je nekoliko igrača koji nisu mogli prisustvovati zbog ranije preuzetih obaveza.


 

Ovom prilikom  prezentirana je  sportska oprema koju su donirali prijatelji kluba privremeno angažirani na Bliskome istoku Narcis i Nedžad Ađulović, Mirnes Kadrić, Amir Krako, Sead Alibašić i Sanjin Ajanović, koji su izdvojili materijalna sredstva da bi podržali ovaj projekat.

 

Iz uprave kulba su se zahvalili spomenutim donatorima, kao i članu Skupštine MNK Lukavac Isanu Šubiću, koji je obezbijedio sportske rekvizite neophodne za uspješnu realizaciju trenažnoga procesa.

 

„Posebno želimo naglasiti činjenicu da su vrata našega kluba otvorena svim mladim futsalerima koji smatraju da svojim kvalitetom mogu dati doprinos razvoju lukavačkoga futsalskog kluba“, poručili su iz ovoga novoformiranoga sportskoga kolektiva.

 

(RTV Lukavac)