Naslovna Sport Koljić: Dobro sam, ništa nije puklo, na teren se vraćam za nekoliko...

Koljić: Dobro sam, ništa nije puklo, na teren se vraćam za nekoliko sedmica

Nakon transfera karijere u Lech iz Poznana nekadašnji napadač Krupe Elvir Koljić doživio je peh, jer će zbog povrede ligamenata koljena morati pauzirati mjesec, ali to ga nije obeshrabrilo i jedva čeka da se oporavi kako bi se opet izborio za prvu postavu.

Koljiću nije trebalo mnogo vremena da se snađe u Poljskoj, brzo se uklopio u novi tim i zaslužio je povjerenje hrvatskog trenera Nenada Bjelice. Olakšavajuća okolnost mu je što za Lech još igra pet igrača sa ovih prostora i imao se na koga osloniti na početku, kada je najteže.

– Ovdje je stvarno super, ima dosta naših, tako da mi je puno lakše. Stalno smo zajedno, dobra je ekipa na terenu i van njega. Mislim da se možemo boriti za titulu, što je cilj, ali svakako ćemo biti u play-offu. Ima još dosta utakmica do kraja sezone i ništa nije riješeno, tako da će biti borba do samog kraja, ali svakako mislim da možemo u Evropu naredne sezone – istakao je Koljić u razgovoru za Glas Srpske.


Već u trećoj utakmici za novi tim uspio se izboriti za mjesto startera, ali je dobio udarac u koljeno, pa je morao napustiti teren već nakon 15 minuta meča. Iako su poljski mediji prenijeli da je završio sezonu, to nije istina i na teren će ponovo za oko mjesec.

– Ovo što su pisali pojedini portali nije istina, umjesto da su me pitali, sami su izmišljali neke stvari bez potrebe. To nije bitno sada, uglavnom sam dobro prošao na kraju, ništa nije puklo i ništa nije strašno, a pauza je četiri do pet sedmica, tako da sam poslije pauze spreman za reprezentaciju. Sve je bilo od udarca i potrebno je vrijeme da zarastu ligamenti – dodao je Koljić.

Nakon 26 kola njegov tim je trenutno treći na tabeli sa 43 boda, što je pet manje od Legije, a osam od prve Jagelonije. Lech ima šanse za dobar rezultat, a Koljić jedva čeka da ponovo zaigra kako bi pomogao svojim novim saigračima.

– Prije svega, dobra je ekipa i zdrava sredina. Tim je mlad i daje se šansa igračima, pa mislim da se mogu izboriti za prvih 11 i da igram dobro. Krenuo sam od početka meč sa Slaskom i sve je bilo super, ali desila se ta povreda koja me je malo omela. Sada je najvažnije da se oporavim i onda ponovo da se borim za mjesto u timu – zaključio je Koljić.

Koljić je rođen u Valjadolidu, a karijeru je počeo u Ključu, odakle je otišao u slovenački Triglav. Tamo se nije puno zadržao i došao je u Krupu, gdje je prvo bio pola godine i onda se oprobao u Borcu. Kasnije se vratio u Krupu, gdje se dokazao i zapeo za oko mnogim timovima. U prvom dijelu ove sezone odigrao je 15 mečeva u ligi i postigao šest pogodaka. To mu je omogućilo transfer u Lech, gdje će biti na pozajmici do ljeta, a ako sve bude prema najavama, onda bi Poljaci trebalo da ga otkupe od tima iz Krupe na Vrbasu.