Naslovna AKTUELNO Komandantu Bahriji Džananović upriličena komemoracija u Gračanici (VIDEO)

Komandantu Bahriji Džananović upriličena komemoracija u Gračanici (VIDEO)


Lik i djelo ratnog komandanta 212. Oslobodilačke brigade Armije BiH pukovnika Bahrije Džananovića i velika želja da se sa poštovanjem oproste od velikog čovjeka i heroja, motivisao je veliki broj njegovih saboraca i građana, te predstavnika javnog i političkog života Gračanice, Lukavca, Doboj Istoka, Banovića i ostalih gradova TK, da dođu na dženazu i komemoraciju ovome čovjeku.

 

Na komemoracji u BKC Gračanica čuli su se izrazi poštovanja komandantu, prisutni su proučili fatihu i naglasili da će ga trajno pamtiti kao sina, roditelja, komšiju, prijatelja i komandanta, patriotu i borca koji je živio ideju Bosne i Hercegovine.

 

Nakon komemoracije, obavljen je  i posljednji ispraćaj komandantu Bahriji Džananoviću, dženaza je klanjana poslije ikindije namaza  ispred Šarene džamije u Gračanici, a ukop je obavljen na mezarju Šabuša.

 

Ovu tužnu priču nam donosi Midhat Sarajlić. Preporučujemo video prilog, kao i emisiju “Izazovi” koja je posvećena ovome čovjeku, a koja će u programu TV Lukavac biti emitovana 22. januara u 20,00 sati.

 

 

(RTV Lukavac)