Naslovna AKTUELNO Kraj sedmice donosi zahladnjenje

Kraj sedmice donosi zahladnjenje

Panorama of Ramsko lake, Herzegovina-Neretva Canton, Bosnia and Herzegovina

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas, 2. aprila, u Bosni i Hercegovini bit će sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost slabih lokalnih pljuskova. Bez padavina na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stupanj.

 

Pogoršanje vremena nastavlja se i u subotu, 3. aprila, pa se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 16 stupnjeva.

 

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom bit će i u nedjelju, 4. aprila. U višim područjima slab snijeg. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 7, a ajviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stupnjeva, saopćeno je iz FHMZBiH.