Naslovna AKTUELNO Krizni štab Doma zdravlja Lukavac potvrdio da su dvije osobe pozitivne, te...

Krizni štab Doma zdravlja Lukavac potvrdio da su dvije osobe pozitivne, te da se čekaju rezultati i ostalih testiranih osoba

“Nakon obavljenog testiranja više osoba sumnjivih na infekciju COVID-19 i na osnovu do sada potvrđenih rezultata, na području općine Lukavac imamo dvije osobe pozitivne na COVID-19.

 

Uskoro očekujemo rezultate i ostalih testiranja, te ćemo pravovremeno obavijestiti javnost i dati više detalja.

 

S obzirom na situaciju prouzrokovanu obilnim padavinama i poplavama na području mjesnih zajednica: Dobošnica Donja, Dobošnica Gornja, Kruševica, Berkovica i Gnojnica, Higijensko-epidemiološka služba JZU Dom zdravlja Lukavac nalaže stanovništvu pomenutih mjesnih zajednica da obavezno prokuhavaju vodu za piće.

 

Istovremeno Higijensko-epidemiološka služba će na terenu kontinuirano pratiti i kontrolisati sve vodne objekte, a rezultate nalaza saopštavati putem sredstava javnog informisanja.

 

Takođe obavještavamo građane da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u smislu Korona virusa, obavezno pridržavaju uputa Kantonalnog kriznog štaba koje se odnose na mjere prevencije, tj. lična higijena, nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance, izbjegavanje masovnog okupljanja.

 

O daljnjem razvoju epidemiološke situacije na našoj općini, kao i narednim koracima i uputama građani će biti blagovremeno obaviješteni.

 

 

Napominjemo i molimo građane da pokažu razumijevanje i strpljenje zbog trenutne organizacije posla, a po preporuci Kantonalnog kriznog štaba.

 

Pratite naša saopštenja, kao i saopštenja kantonalnog i federalnog Kriznog štaba i postupajte isključivo po datim preporukama nadležnih službi i radnih tijela.

 

Dežurni telefoni za sva eventualna pitanja su:

 

  • Služba hitne medicinske pomoći – 035 / 553 – 394     ili  124 ( non stop)
  • Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu – 035 / 367 – 334  ( od 07,00-15,00 sati)
  • Centrala: 035 / 367 – 300

 

Svi ostali brojevi telefona naših Službi nalaze se na Facebook stranici JZU Dom zdravlja Lukavac”, poručuju iz kriznog štaba Doma zdravlja Lukavac.

 

 

(RTV Lukavac)