Naslovna AKTUELNO Krizni štab poduzima preventivne aktivnosti u slučaju pojave koronavirusa u Lukavcu (VIDEO)

Krizni štab poduzima preventivne aktivnosti u slučaju pojave koronavirusa u Lukavcu (VIDEO)


Krizni štab JZU Dom zdravlja Lukavac formiran je 6 .februara i od tada se kontinuirano prati situacija po pitanju sezonske gripe, ali i prati stanje u okruženju u vezi sa pojavom koronavirusa.

 

Kako bi se u slučaju porebe preduzele mjere za sprječavanje i suzbijanje potencijalnih opasnosti po život i zdravlje građana, predstavnici Doma zdravlja Lukavac prisustvovali su i sastanku kriznog štaba Civilne zaštite Općine Lukavac. Na sastanku je bilo riječi i o otežanoj higijensko-epidemiološkoj situaciji na području ove općine i šire, a akcenat je posebno stavljen na sezonsku gripu.

 

 

Ovom prilikom istaknuto je da se građani koji osjećaju potrebu mogu obratiti Higijensko-epidemiološku službu JZU Dom zdravlja Lukavac na telefon broj 035/367-334, bez obzira da li imaju simptome respiratorne bolesti ( povišena temperatura, kašalj, otežano disanje) radi evidencije i nadzora istih. U narednom periodu ostvarit će se  maksimalna saradnja svih institucija na našoj općini i međusobna koordinaciju na svim nivoima.

 

Više informacija o ovoj aktuelnoj temi doznajte u video prilogu Mirzete Riđešić.

 

 

(RTV Lukavac)